De gevaarlijkste honden

portrait adorable pitbull dog (1)
Geschreven door:
Milou De Vries
25 december 2021

Het is moeilijk te achterhalen of er bepaalde hondenrassen zijn die eerder agressief zullen zijn dan andere. Het gedrag van een hond wordt sterk beïnvloed door de manier waarop hij wordt opgevoed, hoe hij wordt behandeld, en de omgeving waarin hij wordt geplaatst. Het feit dat sommige rassen vatbaarder zijn voor agressie betekent niet dat een bepaald ras agressiever zal zijn dan andere.

Het betekent dat als er slechte dingen gebeuren met de dieren in deze lijst, ze meer kans hebben om gewelddadig te worden dan andere soorten honden. Er zijn genoeg rassen die liefdevolle, gelukkige, familie huisdieren zijn. Als ze goed opgevoed worden, kunnen deze dieren goedaardig zijn. De Journal of the American Veterinary Association (JAVMA) bekeek de gegevens over dodelijke bijtwonden om te bepalen welke rassen het gevaarlijkst waren.

hier komen de gevaarlijkste honden, niet de gevaarlijkste dieren.

labrador retriever 640x377 (1)

20. Labrador

Honden die slecht behandeld worden, kunnen zeer gevaarlijk zijn. In de afgelopen 28 jaar zijn er 56 aanvallen met hondenbeten geweest. Bij 17 van die aanvallen waren kinderen het slachtoffer.

Naast andere rassen is de Labrador het meest geneigd tot ernstige verwondingen. In 2011 is bij dit ras een kind van drie jaar om het leven gekomen toen het werd verscheurd door een Labradoodle. Net als bij andere honden is het de plicht van de eigenaar om goed voor zijn hond te zorgen. Hij moet hem goed trainen en goed verzorgen. Een goede verzorging kan een dodelijke aanval voorkomen. Het is geen sterke hond en ook niet de gevaarlijkste hond. Verder is het ook geen dominante hond maar wel een intelligente hond, deze hond valt onder de gewone honden.

english cocker spaniel

19. Cocker Spaniel

Het is een schokkend feit dat deze honden de schuld hebben gekregen van het doden van meer dan zestig mensen in de Verenigde Staten sinds 1990. In 2016 werd in Jacksonville, Florida een bejaarde man gedood door een roedel zwerfhonden, en er wordt aangenomen dat ten minste één van hen een Cocker Spaniël was.

tosa inu

18. Tosa Inu

Dit is een zeer gevaarlijk hondenras omdat het bekend staat als een vechthond. Het is ook een zeer zeldzaam ras. Omdat deze hond zo gevaarlijk is, is hij in verschillende landen verboden, waaronder het VK, Nieuw-Zeeland, Denemarken, Noorwegen, Hong Kong, Australië en vele andere. De reden voor het verbod was te wijten aan het toenemende aantal aanvallen op mensen, vooral kinderen. Twintig jaar geleden liep het aantal aanslagen in de duizenden. Sinds het verbod op het bezitten van een van deze honden en omdat er bijna geen fokkers meer zijn, is er volgens de ASPCA slechts één aanval door dit ras geweest in de afgelopen drie jaar.

bullmastiff

17. The Bullmastiff

Bulldogs kunnen tot 130 pond wegen. Het zijn massieve honden met lange, gespierde lichamen. De Bullmastiff is ook bekend als een "fighting bulldog." Deze honden kunnen 27 centimeter lang worden en kunnen tot 130 pond wegen. Bullmastiffs kunnen gevaarlijk en onvoorspelbaar zijn. De jongen die in 2013 werd doodgemept door een bullmastiff had zware verwondingen. Een andere jongen raakte zwaargewond toen hij werd verscheurd door een bullmastiff.

Volgens de Merritt Cliffton Dog Bite Statistics, waren er 111 hondenbeten in een periode van 15 jaar. Van dat aantal waren er 46 kinderen en 63 van de aanvallen waren dodelijk. Hoewel deze honden gevaarlijk kunnen zijn, kunnen ze, als ze goed worden afgericht en verzorgd, een zeer goed gezinshuisdier zijn.

malamute

16. Malamute

De Malamute is vergelijkbaar met de Siberische Husky. Deze honden zijn zeer groot en kunnen tot 85 pond wegen. Hun ras is bekend voor het trekken van sleeën in de barre weersomstandigheden. Vanwege hun grootte zijn ze niet de beste keuze voor gezinnen met jonge kinderen. Hoewel het ras de reputatie heeft te bijten, blijkt uit de meest recente onderzoeken dat het meestal om zeer milde bijtincidenten gaat en dat ze zelden verwondingen veroorzaken. In de 20 jaar dat de JAVMA dodelijke aanvallen opspoort, waren Malamutes verantwoordelijk voor 12 sterfgevallen.

In februari 2014 werd in het VK de zes maanden oude dochter van een vrouw vermoord door de familie Malamute. Aan de andere kant, in Cornwall, VK, was een man zijn Malamute aan het uitlaten toen een "pitbullachtige" hond hem begon aan te vallen en zijn hond zijn leven redde.

american bulldog 750x425

15. The Saint Bernard

De beste Beethoven film heet waarschijnlijk "Rescue Dawn." In deze film is er een hond genaamd Zeus die beroemd is geworden door het redden van verdwaalde wandelaars. Hij is zelfs zo goed in het vinden van mensen die verdwaald zijn in de sneeuw, dat de mensen in de films hem altijd een beloning willen geven. Hij heeft ook het respect gewonnen van iedereen in de skihut, omdat hij zelfs het spoor van de kleinste voetstappen in de sneeuw kan vinden. Bovendien vindt dit zachtaardige hondenras het niet erg om met mensen en andere dieren om te gaan. Als u echter wilt voorkomen dat een Sint Bernard "kribbig" wordt

Hoewel deze hond is opgeleid om agressief te zijn, kan hij worden opgeleid om een geweldige metgezel te zijn. Zolang hij goed wordt opgeleid, kan het een geweldige hond zijn. In het geval van een grote maat, kan hij wel 350 pond wegen. Het gemiddelde gewicht van dit ras ligt tussen de 140 en 260 pond. Als hij agressief is, kan hij ernstige schade aanrichten. Gedurende de 20 jaar dat de JAVMA de Sint Bernards bestudeerde, waren er slechts zeven dodelijke slachtoffers van een aanval.

Een Canadese vrouw meldde in de zomer van 2016 te zijn aangevallen door een Sint Bernard. De vrouw vertelde de autoriteiten dat ze naar een bushalte was gegaan om te wachten op een bus om naar haar werk te gaan. Terwijl ze wachtte, merkte ze een grote hond aan de lijn in haar buurt op. De vrouw realiseerde zich later dat de hond dichter bij haar kwam en dat de riem aan de hond vastzat. Toen de hond dichter bij de vrouw kwam, begon hij te blaffen. De vrouw probeerde weg te komen van de hond, maar deze bleef naar haar toe bewegen. Na een paar seconden greep de hond de handtas van de vrouw. De vrouw zei dat ze gewond was geraakt door de hond.

american bulldog 750x425

14. The American Bull Dog

De Amerikaanse Bulldog is een zeer krachtig hondenras dat is gefokt om zowel als huishond en als werkhond te dienen. Ze zijn extreem sterk en wegen meestal tussen de 60 en 120 pond. De honden worden over het algemeen als huisdier gehouden vanwege hun beminnelijke persoonlijkheid en zachte temperament.

In de echte wereld vertonen honden meestal pas agressie als ze veel ouder zijn. Als een kind op de juiste manier met een hond speelt, kan hij vriendelijk zijn. Hij zal zich zelfverzekerd gedragen. Hij zal humeurig en temperamentvol zijn. Echter, als het kind de hond uit zijn agressieve gedrag breekt, kan de hond een liefdevol huisdier zijn. In 2016 werd een driejarige jongen uit Essex aangevallen door een bulldog. Hoewel het kind het niet overleefde, werd de eigenaar gearresteerd omdat hij de hond vrij liet rondlopen.

In één geval redde een Amerikaanse Bulldog een persoon van een indringer door hem te helpen slapen, maar in een later geval redde de hond een hele familie door een moordenaar aan te vallen tot de politie arriveerde.

great dane1

13. The Great Dane

De Duitse Dog is een zeer grote hond. Zijn schofthoogte is officieel vastgelegd op vierenveertig centimeter. Zijn grootte is gebaseerd op het jachthondenras. Bovendien heeft de Duitse Dog de kenmerken van een gezelschapshond. Hij is dol op kinderen en laat ze graag op zijn rug zitten.

Grote honden kunnen erg gevaarlijk zijn als ze niet goed worden afgericht. Als een hond de liefde, aandacht en de juiste training krijgt die hij nodig heeft, zal hij een geweldig gezinshuisdier zijn. Volgens de statistieken van de JAVMA, waren er tussen 1978 en 1998, zeven dodelijke ongelukken met de Duitse Dog.

de akita een introductie groot 1

12. Akita

De Akita hond komt oorspronkelijk uit Japan. Ze zijn erg sterk, dominant, en onafhankelijk. Hij kan zeer aanhankelijk en goed opgevoed zijn. Maar als hij niet goed getraind is, kan hij erg territoriaal zijn en onhandig in de buurt van vreemden. Het is een zeer gespierde hond en hij kan tot 100 pond wegen. Om zichzelf en zijn territorium te beschermen, kan hij zeer gevaarlijk zijn.

In 2010 werd gemeld dat er 70 Akita's waren die mensen hadden gebeten en 44 van hen waren kinderen. In datzelfde jaar vielen er 8 doden en raakten 52 mensen verminkt voor het leven. Tussen 1980 en 2014 waren er 26 dodelijke aanvallen door Akita's.

Terwijl juni 2014 een zware maand was voor de economie, ging één hond boven alles om zijn baasje te beschermen tegen een berenaanval. Dit verhaal bewijst dat zelfs de slechtste maand van het jaar kan eindigen als een goede maand.

deutscher boxer tabby 1 768x523

11. Boxer

De Boxer is van nature niet agressief. Hij kan echter wel agressief zijn als hij goed getraind is. Hij is intelligent en speels. Hij is ook zeer eigenzinnig. Omdat hij zeer gespierd is, kan hij tot 70 pond wegen. Boxers zijn gevaarlijk omdat ze een aantal aanvallen op kinderen hebben veroorzaakt. In die gevallen waren 19 van de slachtoffers kinderen. Vier van de kinderen stierven.

Onder andere een peuter die werd aangevallen door de 50 pond boxer van de familie, en hij raakte ernstig gewond. Veel mensen dachten dat de hond in kwestie niet goed getraind was, hoewel de hond eigenlijk goed getraind was en zelfs in staat was een deel van de arm van de peuter af te bijten zonder enige schade op te lopen.

Een oude hond in Goshen Township werd vriendelijk, loyaal en heldhaftig. Ondanks dat hij gewond was, vocht hij tegen het vuur dat zijn leven bedreigde. Hoewel hij een uitgebreide operatie moest ondergaan, is hij nu herstellende.

siberian husky wolf mix

10. Wolf Hybrid

De wolf hybride is de nakomeling van een kruising tussen een huishond en een wolf. Afhankelijk van welke ouder de genetische opmaak domineert, kunnen sommige hybriden kalm, vriendelijk en goed opgevoed zijn, terwijl andere wreed en gevaarlijk kunnen zijn. De beste hybriden vertonen kenmerken van beide ouders.

Een recent onderzoek van de American Veterinary Medical Association vermeldde 14 sterfgevallen en 364 hondenbeten. Het kan waar zijn dat er meer aanvallen zijn dan gemeld. In mei 2013 viel de Wolf Hybrid van een buurhond een 5-jarig kind aan. De aanval resulteerde in een ernstige verwonding. Een ander incident betrof een hond die een slapende baby uit zijn wiegje haalde. De hond stierf nadat hij was neergeschoten door de politie. Veel mensen gaven de hond de schuld van de verwondingen van het kind. Anderen gaven de eigenaar de schuld omdat hij de hond niet goed had getraind.

Terwijl er sommige Wolf Hybriden zijn die echt gevaarlijk zijn, zijn er ook anderen die heldenhonden zijn. In januari 2014, was een echtpaar dat eigenaar was van een Wolf Hybride heiligdom gestrand in de buitenlucht in een storm. Hun wolf hybride hond groef een 20 meter lange tunnel, zodat het echtpaar kon terugkeren naar hun huis. Het kostte de hond twee uur om de tunnel te graven.

chow

9. Chow Chow

De Chow Chow staat bekend als een zeer afstandelijk en onafhankelijk ras. Hij kwam oorspronkelijk uit China en kan tot 70 pond wegen. Deze hond heeft een zeer slechte reputatie en wordt beschouwd als een huisdier met een hoog risico. Dit komt omdat er tussen 1979 en 1998 meer dan 238 Chow Chow-aanvallen zijn geweest. Van die aanvallen waren 37 van de slachtoffers kinderen en 40 van hen waren dodelijk. Ze zijn vaak erg beschermend tegenover hun baasjes, maar als ze niet de juiste training hebben gehad en als ze niet in de juiste omgeving leven, kunnen ze gevaarlijk zijn.

Als deze honden niet voldoende beweging krijgen, kunnen ze agressief en gevaarlijk worden. Gebrek aan ruimte verhindert sommige honden de beweging te krijgen die zij nodig hebben en maakt hen vatbaar voor agressie. Dit geval toont aan dat er een paar gezonde en leuke Chow Chows bestaan.Hij was aan het wandelen met zijn gezin toen een zwarte beer aanviel. Hij redde zijn zus en zijn menselijke ouders van de beer. Toen de beer naar Jareds baasje ging jagen, sprong hij op de rug van de beer totdat de beer begon te rennen. De hond joeg de beer weg en redde zijn hele gezin.

doberman 4017250 1280

8. Doberman Pinschers

Als je een van de maffiafilms hebt gezien, weet je wat een Doberman pinscher is. Deze hond is beroemd om zijn intelligentie, loyaliteit, en zijn zeer alert. Dit is wat hem zo'n goede waakhond maakt. Hij weegt 70 pond en hij wordt agressief als vreemden zijn territorium betreden.

Ze zijn niet agressief tegen hun eigenaars. De grootte, kracht en intelligentie van deze honden maken ze uniek, maar het is ook wat ze gevaarlijk maakt. Honden zijn de meest voorkomende slachtoffers van dodelijke aanvallen in de VS. Elk jaar worden ongeveer 50.000 mensen gedood door hun eigen huisdieren. Volgens de National Canine Research Council waren honden in 2014 verantwoordelijk voor 9 dodelijke slachtoffers, maar allemaal ter verdediging van hun baasjes. In maart 2014 liep een man in Oregon in zijn achtertuin toen

Aan de andere kant van het spectrum, in oktober 2013, redde een Dobermann Pinscher het leven van een peuter nadat een giftige slang klaar stond om haar in de tuin te naderen. De hond pakte de peuter op en bevrijdde haar net op tijd. Een goede training kan van de Dobermann een vriendelijke, gelukkige, loyale hond maken.

461827856

7. The Husky

Wanneer een Husky hond een kleiner dier bijt, is hij meestal zichzelf aan het beschermen. Hij is een zeer krachtig en onafhankelijk dier. Met de juiste training kunt u echter een kleiner dier in huis nemen. Hoewel Husky's zeer sterk en beschermend zijn, zijn ze ook speels en zeer trouw aan hun gezin.

Terwijl de meeste honden gevaarlijk zijn voor levende wezens, staat de husky erom bekend dat hij vernielzuchtig is in een huis. Als de husky zich verveelt terwijl u weg bent, kunt u thuiskomen in een vernield huis en de hond die meubels kapot kauwt.

rottweiler head 640x426

6. The Rottweiler

De pitbullterriër is een grote hond die tot 130 pond kan wegen. Hij is vaak agressief tegen mensen en wordt als gevaarlijk beschouwd. In de Verenigde Staten wordt hij beschouwd als een gevaarlijke hond door gebrek aan training, socialisatie, en gebrek aan controle door onverantwoordelijke eigenaars. Volgens de Merritt Clifton Dog Bite Statistics, is de pitbull terriër verantwoordelijk voor 535 hondenbeten tussen 1982 en 2014.

Sommige mensen denken dat de aanval op een man in Jackson Madison County, Tennessee te wijten is aan een kwaadaardige hond. Het was de manier waarop het slachtoffer werd behandeld voordat hij werd geadopteerd dat de reden zou kunnen zijn geweest dat hij werd aangevallen. In 2001 was een vrouw in Rhode Island aan het vechten met haar ex-vriend toen een buurman de deur opendeed om te zien wat er aan de hand was. Hij dacht dat ze net de deur had geopend om hem te vertellen dat hij terug naar huis moest komen, maar in plaats daarvan ging de deur open en viel de gemene hond hem aan en doodde hem.

Toen de hond van Kasha Weston het geschreeuw hoorde, sprong hij op de aanvallers af die probeerden haar huis binnen te dringen. Weston zei dat de hond in staat was om drie van de mannen in bedwang te houden totdat de politie arriveerde. Dit toont aan dat honden agressief en moedig kunnen zijn.

german shepherd 640x377

5. German Shepherd

De meeste van deze honden zijn goedaardig en intelligent. Vanwege hun geweldige gedrag, worden ze gebruikt in politiehonden eenheden. Deze honden zijn uitstekende huisdieren, maar ze moeten goed gesocialiseerd en getraind worden. Ze kunnen zeer agressief worden als ze niet van jongs af aan goed opgevoed worden. Ze kunnen iedereen aanvallen, zelfs een vriendelijke bezoeker, als ze niet goed zijn opgevoed.

Dit kan ze gevaarlijk maken. Als een vreemdeling het huis binnenkomt die van plan is om kwaad te doen, worden deze honden ook aangevallen. Over het algemeen kunnen deze honden gevaarlijk zijn als ze niet goed zijn opgeleid. Volgens de JAVWA-studie was de Duitse herder verantwoordelijk voor dodelijke slachtoffers. De meeste van deze sterfgevallen vonden plaats toen de hond een lid van zijn familie probeerde te beschermen. Ze kunnen tot 100 pond wegen, wat hen veel kracht geeft achter de aanval.

caucasian ovcharka coat jsjgvn

4. Caucasian Ovcharka

De "Kaukasische Herder" is een hondenras dat werd gefokt om vee te beschermen. Hij is zeer wilskrachtig, assertief en moedig. Als de hond niet goed is afgericht, kan hij erg fel en moeilijk te hanteren zijn. Zijn instinct is om zijn huis en de mensen daarin te beschermen. Hij kan zich bedreigd voelen als een onbekende het huis binnenkomt.

Herdershonden zijn vrij groot en krachtig. Ze kunnen tot 110 pond wegen. Deze omvang stelt hen in staat de mensen van wie ze houden met kracht te beschermen. Deze honden zijn verantwoordelijk voor 24 dodelijke slachtoffers tussen 2004 en 2014. Bij deze aanvallen zijn geen kinderen om het leven gekomen. Met de juiste zorg en training kan een herder een beschermende, trouwe familiehond zijn.

bull terrier 750x385

3. The Bull Terrier

In het algemeen is de Bulldog zeer trouw aan zijn eigenaars. Hij is zeer beschermend voor hen. Bulldog puppies kunnen al vroeg in hun ontwikkeling bij de moeder weglopen, en als ze dat doen, hebben ze de neiging om van huis weg te lopen.

Als zij deze drang niet kunnen overwinnen, kunnen zij agressief worden tegen kleine dieren en ernstige verwondingen veroorzaken wanneer zij aanvallen. Deze honden kunnen tot 65 pond wegen en zijn snel en taai. Als ze goed worden afgericht, liefgehad en verzorgd, kunnen het geweldige gezinshuisdieren zijn, zelfs in huizen met kleine dieren.

gull dong

2. Gull Dong

De Australische Veedrijvershond lijkt qua uiterlijk op een bulldog. De Bulldog is een zeldzaam ras in Australië. De meeste mensen die daar wonen bezitten dit ras. Deze hond staat bekend als zeer sterk en een groot jager. Hij kan tot 140 pond wegen.

Elk jaar is het aantal gerapporteerde hondenbeten in de V.S. gestaag toegenomen sinds 2001. In 2005 waren er meer dan 70.000 incidenten met hondenbeten, en daarvan waren er acht met dodelijke afloop. Als honden goed getraind en gesocialiseerd zijn, kunnen ze zeer liefdevol, loyaal en beschermend zijn voor hun baasjes. Helaas zijn veel van hen agressief en hebben ze de neiging aan te vallen. Het veiligste is om ze te trainen bang te zijn voor vreemden en mensen met vreemde honden.

1032004781

1. Pit Bull

Volgens de National Canine Research Council werden tussen 2005 en 2014 203 mensen gedood door Pit Bulls en raakten meer dan 305 mensen gewond nadat ze waren verscheurd. Pit Bulls staan bekend als zeer sterk en krachtig. Ze zijn meestal mager en gespierd. Het zijn echter zeer gevaarlijke dieren omdat ze niet goed getraind zijn. Pit Bulls werden oorspronkelijk gefokt om stieren aan te vallen en te doden. Hierdoor hebben ze vaak geen angst voor mensen.

De Pits zien er eigenlijk heel schattig en aantrekkelijk uit. Echter, sommige eigenaren maken veranderingen aan de hond om er woest en agressief uit te zien. Dit is een van de redenen dat mensen bang zijn voor deze honden. Andere redenen zijn de manier waarop deze honden worden behandeld. Er zijn veel onethische criminelen die deze honden trainen om met elkaar te vechten uit winstbejag. Om ze te trainen, laten ze ze verhongeren, slaan ze en martelen ze.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down