Categorieën
Honden Gezondheid

7 Redenen Van Kale Plekken Hond

In de meeste gevallen zal uw hond ook na de ruiperiode nog een volle vacht hebben. Toch kunnen er wat vlekken op de hond ontstaan door traanvorming. Dit is natuurlijk iets dat na verloop van tijd gemakkelijk te normaliseren is. U moet uw hond veel beweging en verzorging bieden om deze ongewenste vlekken bij uw hond altijd te kunnen herkennen en te voorkomen zodra ze zich beginnen af te tekenen.

Mogelijke oorzaken van kale plekken bij honden

Volgens veterinaire deskundigen wordt haaruitval veroorzaakt door een of meer van deze ziekten. Toch is een grondige controle door uw dierenarts aan te raden als uw hond haar verliest, omdat er een ernstigere onderliggende oorzaak kan zijn. Zijn de kale plekken en haaruitval bij uw hond niet te wijten aan een aandoening die in de lijst wordt genoemd?

1. kale plekken bij honden door de voeding

Vaak wordt de gezondheid en de vacht van uw hond echt beïnvloed door een gebrek aan voedingsstoffen voor uw hond. Dit kan resulteren in kale plekken in de langharige vacht van uw hond of zoiets als een Maagdenvacht bij een hond. Dit kan zeker leiden tot ongezond haar, zelfs tot een schilferige huid. U kunt overwegen de voeding aan te vullen met visolie, een voedzame drank die de gezondheid van uw hond waarborgt en hem goed doorvoed houdt.

2. Kale plekken bij honden door een bacteriële infectie of schimmel

Uw hond kan in deze periode niet alleen acne of andere bacteriële huidinfecties oplopen, op warmere klimaten moet u misschien ook goed opletten op de vacht waaraan uw hond krabt.

3. Kale plekken hond door allergie

Ondanks het feit dat honden aan allergieën lijden, kunnen zij ook aan andere gezondheidsaandoeningen lijden. Voedselallergieën zijn één voorbeeld, waarbij honden plotseling en episodisch zweren op hun huid vertonen. Miljoenen dollars, die elk jaar in Dierenvoedsel restaurants worden uitgegeven, kunnen ook worden afgewend door af te zien van de verpakkingen van premium hondenvoer. Zoals eerder gezegd, moeten voedselallergieën bij honden worden behandeld met “homeopathische” geneesmiddelen. Hond�

4. Parasieten kan een oorzaak zijn van kale plekken bij honden

Als uw hond tekenen van jeuk en kale plekken vertoont, is het waarschijnlijk dat zijn schrale huid schreeuwt om de aandacht van een kinderarts. Dit kan het gevolg zijn van jeuk die niet kan worden verergerd of moet worden opgevat als een waarschuwingsteken dat het achterste van uw hond parasieten heeft.

Teken: Als een teek bijt met wat schuimend speeksel, kan dat de hond jeuk bezorgen. Als het kan, probeer de teek dan zo snel mogelijk te verwijderen, want ze kunnen infecties overbrengen. Nogmaals: Lees hier hoe u een teek kunt verwijderen.

Bedwantsen: Vlooien komen momenteel vrij veel voor bij honden en kunnen zeer irritant zijn. Net als bij teken komt er speeksel in de beet dat jeuk veroorzaakt. Vlooien leven meestal op één of andere plek (meestal op de vacht), waardoor ze vrij gemakkelijk te vinden zijn. Tenzij er een monster van de vacht is voordat u de stad ingaat, is de kans groot dat uw hond vlooien heeft. Om uw hond op vlooien te controleren, moet u eerst de plekken controleren. Vaak zult u overal vlooien aantreffen. Heeft uw hond een kale plek op

“Mijten”: “Mijten” zijn onzichtbare parasieten die bij honden kale plekken kunnen veroorzaken. Deze bruine bolletjes kunnen van mens tot mens worden overgedragen door het delen van gedeelde voorwerpen, zoals zijn bal, schoenen, drinken en voedsel. Om problemen met mijten te voorkomen, stelt het Madison County Health Department voor dat de honden hun bodembedekking

5. Stress is een oorzaak van kale plekken bij honden

Kale plekken bij honden als gevolg van stress komen vaak voor en de honden hebben de neiging te gaan zwerven op zoek naar troost. Ze beginnen hun vacht overmatig te likken om te proberen te kalmeren en ze beginnen zich geagiteerd en driftig te gedragen. Het overmatig likken wordt vaak veroorzaakt door een emotionele of psychologische oorzaak, zoals angst.

6. Kale plekken bij honden door hormonale afwijkingen

Als uw hond kale plekken heeft, maar het jeukt niet, moet u er volgens de dierenarts zeker van zijn dat uw hond geen hormonale problemen heeft. Er bestaan verschillende problemen.

Een schildklier kan een belangrijke invloed hebben op de hormoonproductie. Een aangetaste schildklier kan onder meer gewichtsverlies, uitputting en verminderde eetlust veroorzaken.

Tumoren: Veronderstelt dat dit probleem bij sommige of alle piggies kan voorkomen. Cysten in de geslachtsorganen kunnen bij sommige piggies een slechte haargroei en kale plekken veroorzaken.

Bij de hond, zij het een zeldzame, schijnt de ziekte het gevolg te zijn van een goedaardige tumor in de hersenen, en de symptomen van de ziekte zijn veelvuldig drinken, vraatzucht, lusteloosheid en hijgen.

Kale plekken op de flanken van de hond worden veroorzaakt door symmetrische kaalheid.
Deze ziekte wordt gekenmerkt door twee soorten kale plekken: als hazenvlekken op de zijkant van het lichaam van het dier en haarloze plekken op de flanken, die vaak worden veroorzaakt door een normale stijging van de hormoonspiegel bij de reu die optreedt tussen half april en half augustus. Het haarverlies neemt vaak toe in de lente en de herfst, terwijl het in de zomer en de winter weer aangroeit. De geregenereerde haren hebben soms een andere consistentie of kleur.

7. Ziekte van cushing bij honden

Wat is de ziekte van Cushing bij honden? De ziekte van Cushing, soms ook syndroom van Cushing genoemd, is meestal het gevolg van een goedaardige tumor, meestal op de kop van de hond. In een klein deel van de gevallen is de oorzaak van deze ziekte een tumor in de buik.Als gevolg van de tumor slaan de bijnieren van uw hond te veel cortisol op. Cortisol is een “bijnierhormoon” dat vrijkomt bij stress en dat wordt opgeslagen in de spieren van uw hond. Als de hond te veel cortisol binnenkrijgt – of als de productie van cortisol doorgaat – kan hij

[Ouder wordende honden] hebben meer kans op de ziekte van Cushing. Zowel reuen als teven kunnen het krijgen.

De ziekte schijnt meer voor te komen bij teckels en speelgoedpoedels, maar u houdt uw oren open voor eventuele andere – vooral van een complexe stamboom.

De genen en de leeftijd van de hond

Maar helaas komen niet alle honden met een aangename verpakking. In sommige gevallen kunnen de droge, schilferige huidplekken van een hond op een probleem wijzen. We weten misschien niet wat de reden is, maar oudere honden hebben vaak meer last van dergelijke problemen dan jongere.

Jonge honden hebben vaak minder last van een kale huid of een gevoelige huid. Huidproblemen bij honden zijn erg vervelend en kan er erg lelijk uit zien toch is er niet altijd direct sprake van een onderliggende oorzaak bij een kale huid. Kale flanken groeien ook vaak gewoon weer netjes aan. De meeste honden hebben snel een oude huid weer terug, voor de hond hinder is het natuurlijk wel vervelend. Maar u hoeft niet direct bang te zijn voor een bedreigende ziekte.

Vaak is een goede behandeling van de geïrriteerde plekken of de specifieke plekken al genoeg. Echter heeft u en de hond zelf wel even geduld nodig zodat het haar weer aan kan groeien en de kale plekken zullen dan verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ook kunt u hypoallergene voedingen proberen. Probeer dit dan wel een aantal weken.

Er is dus niet direct een sterke aanwijzing op een groot probleem. Het kan even zoeke n zijn naar de exacte oorzaak, want het kan natuurlijk allerlei oorzaken hebben van een hormonale oorzaak tot een droge huid bij honden.

Wat kunt u doen aan kale plekken bij honden?

Merkt u dat uw hond een opeenhoping van haaruitval heeft? Controleer het hondenvoer: is het van goede kwaliteit? Te vaak kopen mensen goedkope merken. De voeding van de hond kan ook aan de bron liggen van sommige van zijn problemen. Afhankelijk van het geval kan het heel goedkoop of heel goed zijn om de oorzaak van het probleem aan te pakken. Controleer de symptomen van uw hond met een allergietest en bloedonderzoek. Probeer de echte oorzaak te vinden, in plaats van te wijzen

Aangezien de gezondheid van de vacht van uw hond samenhangt met zijn algemene uiterlijk en gezondheid, is het van essentieel belang op tijd in te grijpen om verdere complicaties te voorkomen of te verlichten. Raadpleeg vroegtijdig een deskundige dierenarts als het om een klein probleem gaat, zodat de hond de best mogelijke behandeling kan krijgen. Aarzel niet om de hulp van een dierenarts in te roepen om het probleem te diagnosticeren en de juiste behandeling toe te passen. U moet op tijd ingrijpen om een gecompliceerdere behandeling te voorkomen.