Filter

Orthopedische hondenmand kopen? Er is niks zo vervelendals een hond die pijn heeft. Daarom verkopen wij orthopedische hondenmanden, geef ook jouw hond de ondersteuning die hij nodig heeft. Lees meer

Refine results

Prijs

Vorm

Kleur

Materiaal

Merk

Afmeeting

Lengte

Breedte

Waterbestendig

Orthopedisch

Uitwasbaar

Materiaal

Materiaal

Materiaal

Afmeeting

Afmeeting

Orthopedische hondenmand kopen?

Een hond slaapt gemiddeld 12 tot 14 uur op een dag alleen al om deze reden is een goede hondenmand of hondenmand een belangrijke benodigdheden. Maar het kan zijn dat uw hond met veel moeite uit zijn hondenmand komt, stijf oog of dat u opmerkt dat hij zijn draai niet meer goed kan vinden.

Ook het spelen met uw hond gaat steeds moeizamer vanwege de pijn- en stijfheidsklachten die uw huisdier ervaart. Met een orthopedische hondenmand is dit niet meer nodig. Een kwalitatief hoogstaand orthopedische hondenmand is geschikt voor vele gezondheidsklachten van uw huisdier.

Hierbij kunt u denken aan gewrichtspijnen, stijfheidsklachten, artrose, artritis, heupdysplasie (HD), elleboogdysplasie (ED) en ouderdomsklachten. Een goede ondersteuning voor het lichaam van uw hond is in dit geval noodzakelijk om uw huisdier een comfortabele, ontspannen dag te bezorgen.

Wat is een orthopedische hondenmand?

Het woord 'orthopedisch' verwijst naar het vermogen het mand om de gewrichten en de wervelkolom van uw huisdier te ondersteunen dan enig ander materiaal dat in andere hondenmanden wordt gebruikt. Als honden pijnklachten ervaren door wat voor redenen dan ook krijgen ze niet de rust die ze nodig hebben. Een orthopedische hondenmand verminderd druk op bepaalde punten van het lichaam van uw huisdier waardoor pijn- en stijfheidsklachten verdwijnen. Het biedt uw huisdier extra ondersteuning. Het grote verschil met de normale hondenkussen is de vulling, ook wel memory foam genoemd.

Kenmerken van een orthopedische hondenmand zijn:

 • Vermijd druk op gewrichten en de wervelkolom
 • Past zich naadloos aan de contouren van het lichaam van uw huisdier
 • Verbeterd de lichamelijke gesteldheid van uw hond
 • Houdt de lichaamswarmte vast
 • Zorgt voor een ontspannen en comfortabele nachtrust

Wat is memory foam in een hondenmanden?

In orthopedische hondenmanden zit vergeleken met normale hondenmanden een andere vulling, ook wel memory foam genoemd. Memory foam is een soort traagschuim wat zich aanpast aan de contouren van het lichaam van uw huisdier. Deze aanpassing vindt plaats door de lichaamswarmte van uw huisdier, wat inzinking in het matras veroorzaakt. Doordat het traagschuim zich vormt naar het lichaam van uw hond worden pijnlijke drukpunten zoals gewrichten en de wervelkolom ontlast.

Wanneer een orthopedische hondenmand aanschaffen?

Het aanschaffen van een orthopedische mand voor uw hond kan om meerdere redenen zijn. U kunt aan uw hond zijn gedrag merken dat hij pijnklachten en stijfheid ervaart.

Zo kunt u opgemerkt hebben dat hij moeizaam uit zijn hondenmand opstaat, stijf is na het opstaan, moeite heeft met lopen en spelen bijna niet lukt door de klachten die hij ervaart. Een goede ondersteuning voor uw huisdier is in deze gevallen onmisbaar en een orthopedisch hondenmand is dan noodzakelijk.

Een orthopedisch hondenbed is comfortabel en biedt ondersteuning wat resulteert in een goede nachtrust voor uw huisdier waardoor pijn- en stijfheidsklachten verminderen. Door de vulling van het matras wordt het lichaam van uw hond gelijkmatig ondersteund waardoor us huisdier een comfortabele houding kan aannemen. U zult direct zien dat uw hond zich een stuk relaxter voelt.

Veel voorkomende klachten waarvoor een orthopedisch hondenmand geschikt is zijn:

 • Pijnklachten aan gewrichten en spieren
 • Slijtage
 • Rugklachten
 • Artrose
 • Artritis
 • Reuma
 • Heup- en elleboogdysplasie
 • Ouderdomsverschijnselen

Lijdt uw hond aan één of meerdere bovenstaande klachten? Dan zal uw hond veel baat hebben bij een orthopedisch hondenbed. Veelgestelde vragen

Zijn orthopedisch hondenmanden het waard?

Absoluut! Als u een orthopedische hondenmand met echt memory foam koopt zal het de gezondheid van uw hond ten goede doen. Als uw hond lijdt aan pijnlijke gewrichten dan zal hij hier erg veel baat bij hebben.

Het zorgt niet alleen voor verlichting van de gewrichten, maar ook de mobiliteit van uw hond zal verbeteren doordat hij minder pijn ervaart. Kwalitatief hoogstaand traagschuim is de best mogelijke ondersteuning voor uw hond.

Houden honden van memory foam bedden?

Honden zullen denken dat ze op wolken slapen als ze op een memory foam bed liggen. Er is geen betere optie voor uw hond dan een orthopedische hondenbed. Het orthopedische mand bestaat uit traagschuim.

Het traagschuim vormt zich naar het lichaam van uw huisdier en helpt de druk van pijnlijke spieren en/of gewrichten te verlichten. Honden van elke leeftijd hebben baat bij de extra demping die een orthopedische hondenbed met traagschuim biedt.

Helpen orthopedische hondenmanden voor honden met artritis?

Een orthopedisch hondenbed is geschikt voor honden met veel verschillende soorten pijnen. Of uw hond nu artritis, gewrichtsklachten, rugklachten, artrose, heupdysplasie (HD), elleboogdysplasie (ED), ouderdomsverschijnselen of algemene pijn heeft een kwalitatief hoogstaand orthopedische hondenmand zal voor uw hond een wereld van verschil maken.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een orthopedische hondenmand?

Er zijn een aantal dingen die u in gedachten moet houden bij het aanschaffen van een orthopedische hondenmand.

 • Grootte: voor elke aankoop is het belangrijk dat het item past bij de grootte van uw hond. Dit is uiteraard ontzettend belangrijk bij het aanschaffen van een mand voor uw hond. U kunt het beste uw hond opmeten terwijl hij ligt om de juiste grootte van uw hondenmand te kunnen berekenen.
 • Dikte: De dikte van uw orthopedische hondenmandmoet tenminste 3cm dik zijn. Is uw hond al op leeftijd? Dan kunt u het beste kijken naar hondenmand die dikker dan 5cm zijn. Hoe dikker de mand, hoe meer steun en comfort uw huisdier zal hebben.
 • Waterbestendigheid: Hebt u een puppy die nog niet zindelijk is? Of een oudere hond met incontinentie problemen? Kijk dan naar een orthopedische hondenmand die waterbestendig is om zoveel mogelijk ongemakken te voorkomen.
 • Uitvoering: U weet als baasje van uw hond het beste welk slaapgedrag uw hond vertoont. Sommige honden liggen het liefst in een balletje opgerold. Zij zullen meer baat hebben bij een rond mand. Andere honden liggen het liefst volledig uitgestrekt. Zij zullen meer baat hebben bij een langwerpig hondenmand. Observeer de slaapgewoontes van uw hond goed voordat u een orthopedische hondenmand aanschaft.

Hoe vroeg moet ik beginnen met een orthopedische hondenmand?

Het liefst zo vroeg mogelijk. Een orthopedische mand brengt geen nadelen met zich mee voor honden, hierdoor kun je al een orthopedische hondenmand aanschaffen voor puppy's. Hoe eerder je begint met het gebruiken van een orthopedische hondenmand voor je hond hoe vroeger je de slijtage van de gewrichten van je hond afremt. Aanval is de beste verdediging.

Is een orthopedische hondenmand alleen maar nodig voor honden met bestaande klachten?

Nee, voorkomen is beter dan genezen. Het gebruik van een orthopedische hondenmand wil alleen niet zeggen dat uw hond geen klachten kan krijgen in de toekomst. Maar de kans op klachten zal wel verkleinen.

orthopedische hondenmand kopen bij hondenmandpro.nl

Hondenmandpro.nl is de specialist op het gebied van orthopedische hondenmand. Bent u opzoek naar een orthopedische hondenmand? Dan kunt u deze het beste bij ons aanschaffen omdat:

 • Wij de enige speciliasten zijn die ook echt verstand hebben van honden en orthopedische hondenmanden
 • Uw het product altijd binnen 30 dagen mag retourneren
 • Wij een klantenservice hebben die 8 uur perdag paraat staat om te helpen
 • Wij kwalitatief alleen hoog waardige orthopedische hondenmand verkopen

Wacht dus niet langer en bestel vandaag nog een prachtige orthopedische hondenmand. Of bekijk een van onze andere producten.

lockcogusercartmagnifiercrossmenuchevron-downcross-circle